Vingård & Destilleri

Öländskt vin och destillat

Honnörsord för verksamheten är småskalig – hantverksmässig – unik med strävan efter hög kvalitet. Läs mer om våra drycker nedan.

Detta gäller såväl vin som destillerade drycker. Vi kommer inte att kunna massproducera några av våra viner eller destillat. Som mest kommer vi att kunna framställa några tusen liter av en viss produkt och oftast blir det tal om något hundratal liter. Varje årgång kommer att ha sin egen prägel, vilket är en stor del av charmen.

Är ni intresserade av att få se hur en äkta svensk vingård ser ut och vill veta mer om hur saker och ting går till på en vingård? Givetvis erbjuder vi guidade turer av vingården, där vi går igenom hur det årliga arbetet går till från druva till vin. Efter att vi har strosat igenom själva vingården så tar vi med er på en titt in i vårt bryggeri. Där ser man då hur det ser ut där vi framställer våra viner samt destillerade drycker. Här är det dock ”se men inte röra” som gäller, men tänk om man vill smaka lite då? Efter att man har fått reda på hur saker och ting fungerar på vår vingård, så blir man ju nyfiken på hur resultatet smakar. Då kan vi givetvis avrunda guideturen med en smakprovning där ni har möjligheten att testa våra olika viner samt destillerade drycker.

Priser:
Guidetur 750kr + 50kr/person (Personer under 15år går gratis)
Provsmakning vin 40kr/4cl
Provsmakning destillat 40kr/2cl

Vid frågor eller bokning hör av er till info@wannborga.se / +46 708 28 90 40

Nedan ser ni våra drycker som finns tillgängliga hos Systembolaget.


Wannborga Ö Gin
Kryddig smak med inslag av citrus, enbär, korianderfrön och örter. Används som drinkingrediens.

Hitta på systembolaget»

Drufdigestif
Druvig smak med inslag av halm, aprikoskärnor, päron och citrusskal. Serveras rumstempererad som digestif.

Hitta på systembolaget»
Wannborga Ö Vodka
Ren smak med ton av citrus och örter. Används som drinkingrediens.

Hitta på systembolaget»

Wannborga Solaris 2014
Fruktig, mycket frisk smak med inslag av fat, vit vinbär, örter, honungsmelon, citrusskal och vanilj. Serveras vid 8-10°C till rätter av fisk eller kyckling.

Hitta på systembolaget»
Wannborga Cecilia 2014
Fruktig smak med inslag av röda äpplen, citrus, galiamelon och örter. Serveras vid 8-10°C till rätter av fisk eller skaldjur.

Hitta på systembolaget»

Wannborga Ö Brandy
Nyanserad smak med fatkaraktär, inslag av röda äpplen, marsipan, mandel, torkad frukt, vanilj och citrus. Serveras rumstempererad som avec.

Hitta på systembolaget»
Wannborga Cuvée
Fruktig smak med inslag av fat, björnbär, blåbär, lakrits, ljus choklad och örter. Serveras vid cirka 16°C till rätter av ljust kött.

Hitta på systembolaget»

Whisky Artisan Single Malt
Nyanserad, maltig smak med fatkaraktär, inslag av gula plommon, halm, apelsinskal, nötter, örter, aprikos och vanilj. Ton av rök. Serveras rumstempererad som avec.

Hitta på systembolaget»
Wannborga Cecilia 2015
Fruktig, något aromatisk, mycket frisk smak med inslag av päron, vita vinbär, örter och lime. Serveras vid cirka 8°C till rätter av fisk eller skaldjur.

Hitta på systembolaget»

Wannborga Ö Äpple
Kryddig smak med fatkaraktär, inslag av gula äpplen, halm och vanilj. Serveras rumstempererad som avec.

Hitta på systembolaget»Solera 2015
Kryddig, söt smak med inslag av fat, katrinplommon, svartpeppar, torkade körsbär, muskot och choklad. Serveras vid 16-18°C till vällagrade ostar eller bakverk innehållande mörka bär eller choklad.

Hitta på systembolaget»

Wannborga Rosé
Fruktig, mycket frisk smak med inslag av körsbär, hallon, örter, rabarber och granatäpple. Serveras vid 8-10°C som sällskapsdryck eller till rätter av fisk eller ljust kött, eller till sallader.

Hitta på systembolaget»

 

KONTAKTA OSS
Hitta oss
FÖLJ OSS

info@wannborga.se
Övra Vannborga by 11
387 96 Köpingsvik
Sweden

20 år eller äldre?

Denna webbsida innehåller information om alkoholdrycker.