Vingård

Öländskt vin och sprit

Honnörsord för verksamheten är småskalig – hantverksmässig – unik med strävan efter hög kvalitet. Läs mer om våra drycker nedan.

Detta gäller såväl vin som destillerade drycker. Vi kommer aldrig att kunna massproducera några av våra viner eller destillat. Som mest kommer vi att kunna framställa några tusen liter av en viss produkt och oftast blir det tal om något hundratal liter. Varje årgång kommer att ha sin egen prägel.

Är ni intresserade av att få se hur en äkta svensk vingård ser ut och vill veta mer om hur saker och ting går till på en vingård? Givetvis erbjuder vi guideade turer av vingården, där vi går igenom hur det årliga arbetet går till från druva till vin. Efter att vi har strosat igenom själva vingården så tar vi med er på en titt in i vårt vineri. Där går vi igenom hur vi framställer våra viner samt destillerade drycker. Här är det dock ”se men inte röra” som gäller. Men tänk om man vill smaka lite då? Efter att man har fått reda på hur allt fungerar på vår vingård, så blir man ju nyfiken på hur resultatet smakar. Då kan vi givetvis avrunda guideturen med en smakprovning där ni har möjligheten att testa våra olika viner samt destillerade drycker.

Nedan ser ni våra drycker som finns tillgängliga hos Systembolaget.

Wannborga Ö GinDrycken är producerad i liten skala på ett hantverksmässigt sätt och finns i butikerna närmast producenten. Drycken går att beställa till övriga butiker.
Hitta på systembolaget»

DrufdigestifDruvig smak med inslag av halm, aprikoskärnor, päron och citrusskal. Serveras rumstempererad som digestif.

Hitta på systembolaget»Wannborga Ö VodkaRen smak med ton av citrus och örter. Används som drinkingrediens.

Hitta på systembolaget»

Wannborga Solaris 2014Fruktig, mycket frisk smak med inslag av fat, vit vinbär, örter, honungsmelon, citrusskal och vanilj. Serveras vid 8-10°C till rätter av fisk eller kyckling.

Hitta på systembolaget»Wannborga Cecilia 2014Fruktig smak med inslag av röda äpplen, citrus, galiamelon och örter. Serveras vid 8-10°C till rätter av fisk eller skaldjur.

Hitta på systembolaget»

Wannborga Ö BrandyNyanserad smak med fatkaraktär, inslag av röda äpplen, marsipan, mandel, torkad frukt, vanilj och citrus. Serveras rumstempererad som avec.

Hitta på systembolaget»Wannborga CuvéeFruktig smak med inslag av fat, björnbär, blåbär, lakrits, ljus choklad och örter. Serveras vid cirka 16°C till rätter av ljust kött.

Hitta på systembolaget»

Whisky Artisan Single MaltNyanserad, maltig smak med fatkaraktär, inslag av gula plommon, halm, apelsinskal, nötter, örter, aprikos och vanilj. Ton av rök. Serveras rumstempererad som avec.

Hitta på systembolaget»Wannborga Cecilia 2015Fruktig, något aromatisk, mycket frisk smak med inslag av päron, vita vinbär, örter och lime. Serveras vid cirka 8°C till rätter av fisk eller skaldjur.

Hitta på systembolaget»

Wannborga Ö ÄppleKryddig smak med fatkaraktär, inslag av gula äpplen, halm och vanilj. Serveras rumstempererad som avec.

Hitta på systembolaget»Solera 2015Kryddig, söt smak med inslag av fat, katrinplommon, svartpeppar, torkade körsbär, muskot och choklad. Serveras vid 16-18°C till vällagrade ostar eller bakverk innehållande mörka bär eller choklad.

Hitta på systembolaget»


 

KONTAKTA OSS
Hitta oss
FÖLJ OSS

+46 708 28 29 28
Övra Vannborga by 11
387 96 Köpingsvik
Sweden

20 år eller äldre?

Denna webbsida innehåller information om alkoholdrycker.