Restaurang

Restaurang

Sommaröppen restaurang
Restaurangen är stängd för säsongen/we are closed for the season. Öppnar åter till Ölands skördefest 1/10-2/10.

Öppettider under Ölands Skördefest:
Fredagen den 1/10 – Lördagen den 2/10 kl 12:00-21:00

Mellan kl 12:00-18:00 erbjuds sushi (100 kr – 170 kr), tre sorters smörrebröd med asiatiska smaker (50 kr/st), vegetarisk/vegansk morot- och pumpasoppa med bröd och spread (100 kr) samt fika.
Mellan kl 18:00-21:00 erbjuder vi även våra populära lammfärsbiffar med kall vitlökssås smaksatt med grön chili och koriander samt jasminris för 165 kr.

Vi lägger extra fokus på hygien och säkerhet i dessa tider och uppmanar våra gäster att visa fortsatt hänsyn och hålla avstånd mellan varandra. Känner du dig inte kry ska du avstå från att besöka oss. Det finns gott om sittplatser både inomhus och utomhus.

Restaurangen är vanligtvis öppen sommartid mellan v 26-32 samt under Ölands skördefest, vilken normalt infaller sista helgen i september.

Vi hämtar inspiration från det asiatiska köket till våra maträtter. Vi lagar vår mat från grunden med kärlek och mycket smaker. När ni önskar prova något annat än öländska kroppkakor och lufsa är ni välkomna till vår restaurang. 

Önskas ett glas rött eller vitt till maten så kan vi erbjuda våra egenproducerade öländska viner. Självklart har vi även lättdrycker, lokal öl samt våra egna destillat att erbjuda i baren. Det går tyvärr inte att köpa med sig våra viner direkt från gården och så länge gårdsförsäljning av alkohol inte är tillåten i Sverige så har vi heller ingen gårdsbutik. Våra viner och destillat går endast att inhandla på Systembolaget, antingen från de lokala Systembolagen på Öland och i Kalmar alternativt beställas till valfritt Systembolag i Sverige. Men det går alldeles utmärkt att handla med sig en flaska av vår egen saft, lokal ölandshonung, bordssåser och rostiga inredningsdetaljer designade av Christina Prütz från I&I i Böda i vår restaurang.

Söker ni en mindre konferenslokal för möten? Hör av er till oss så kan vi boka in er i vår charmiga bodega som ligger i anslutning till restaurangen! Vi kan ordna förtäring och boende om så önskas.

Vid bokningsförfrågningar kontakta: restaurang@wannborga.se  / +46 708 28 94 28
OBS! Coronapandemi toppat med tre småbarn gör det knepigt för oss att ta emot bokningar under kvällar och helger denna säsong. Men du är välkommen att skicka oss din förfrågan så tittar vi på om det är möjligt.

Varmt välkommen till Restaurang Wannborga!

info@wannborga.se
Övra Vannborga by 11
387 96 Köpingsvik
Sweden