Restaurang

Restaurang

Öppettider under Ölands skördefest 2019:
Torsdag 26/9 kl 17:00 – 21:00
Fredag 27/9 & Lördag 28/9 kl 12:00 –  22:00
Söndag 29/9 kl 12:00 – 15:00

Sommarsäsongen är över för denna gång, men vi öppnar åter upp restaurangen till skördefesten, den sista helgen i september. Då har vi även fasta drop in-tider för visning av vingård och vineri/bränneri. Varmt välkomna!

Restaurangen är vanligtvis öppen sommartid mellan v 26-32, och enstaka tillfällen under lågsäsongen. Även när vi har stängt för säsongen kan vi öppna upp restaurangen för större sällskap mellan 8-20 personer.

Under v 26-32 dukar vi lunchtid fram en buffé bestående av ett härligt och fräscht salladsbord med exempelvis vinbladsdolmar, hummus, tapenade, rostade rotfrukter, currykål mm. Därtill serveras en vegetarisk soppa samt en smakrik varmrätt inklusive måltidsdryck, kaffe och kaka för priset av 140 kr.

Utöver lunchbuffé serveras smörrebröd med asiatiska smaker. 

Mellan v 29-31 dukar vi fram middagsbufféer. Priset är 250 kr/person. Då finns det vanligtvis tre varmrätter att välja mellan samt kalla och varma tillbehör. På måndagar är det vegetariskt tema på de varma rätterna på buffén. 

Vi lagar vår mat från grunden med kärlek och mycket smaker. När ni önskar prova något annat än öländska kroppkakor och lufsa är ni välkomna till vår restaurang. Vi hämtar inspiration från det asiatiska köket till våra maträtter som tex långkokt lammlägg på malaysiskt vis med kokosmjölk och en massa härliga kryddor såsom galangal, ingefära, citrongräs och limeblad. På dessertmenyn finner man bland annat en grön pannkaksrulle som serveras med gammeldags vaniljglass. Rullen får en marsipangrön färg och vaniljaktig smak från ”pandanblad” som sedan fylls med rostad kokos och muscavadosocker. Vi använder uteslutande svenskt kött i vår produktion. Mjölkprodukter används sällan i matlagningen, men det kan förekomma. Rådfråga personalen om du är allergisk!

Önskas ett glas rött eller vitt till maten så kan vi erbjuda våra egenproducerade öländska viner. Självklart har vi även lättdrycker, lokal öl samt våra egna destillat att erbjuda i baren. Det går tyvärr inte att köpa med sig våra viner direkt från gården och så länge gårdsförsäljning av alkohol inte är tillåten i Sverige så har vi heller ingen gårdsbutik. Våra viner och destillat går endast att inhandla på Systembolaget, antingen från de lokala Systembolagen på Öland och i Kalmar alternativt beställas till valfritt Systembolag i Sverige. Men det går alldeles utmärkt att handla med sig en flaska av vår egen äppelmust, lokal ölandshonung, bordssåser och rostiga inredningsdetaljer designade av Christina Prütz från I&I i Böda i vår restaurang.

Söker ni en mindre konferenslokal för möten? Hör av er till oss så kan vi boka in er i vår charmiga bodega som ligger i anslutning till restaurangen! Vi kan ordna förtäring och boende om så önskas.

Vid bokningsförfrågningar kontakta: restaurang@wannborga.se  / +46 708 28 94 28

Varmt välkomna till Restaurang Wannborga!

info@wannborga.se
Övra Vannborga by 11
387 96 Köpingsvik
Sweden