Restaurang

Restaurang

Öppettider Restaurang:
Måndag – Lördag kl 12.00-21.00, Söndagar Stängt
Lunchbuffé serveras mellan kl 12.00-15.00, pris 140 kr
Kvällsbuffé serveras mellan kl 18.00-21.00, pris 250 kr/p (gäller v 29-31)
Vegomåndag – på måndagar har vi vegetariskt tema på menyn!

Lunchmeny v 29
Måndag: Asiatisk soyafärsgryta med äggnudlar
Tisdag: Biffcurry med grönsaker och ris
Onsdag: Chipotlebakad lax med holy cow-mayo samt potatis
Torsdag: Kryddiga lammfärsbiffar med kall vitlökssås
Fredag: Marinerad kyckling med nötfri sataysås
Lördag: “Kökets surprise”

Vi lagar vår mat från grunden med kärlek och mycket smaker. När ni önskar prova något annat än öländska kroppkakor och lufsa är ni välkomna till vår restaurang. Vi hämtar inspiration från det asiatiska köket till våra maträtter som tex långkokt lammlägg på malaysiskt vis med kokosmjölk och en massa härliga kryddor såsom galangal, ingefära, citrongräs och limeblad. På dessertmenyn finner man bland annat en grön pannkaksrulle som serveras med gammeldags vaniljglass. Rullen får en marsipangrön färg och vaniljaktig smak från ”pandanblad” som sedan fylls med rostad kokos och muscavadosocker. Vi använder uteslutande svenskt kött i vår produktion. Mjölkprodukter används sällan i matlagningen, men det kan förekomma. Rådfråga personalen om du är allergisk!

Under lunchtid dukar vi fram en buffé bestående av ett härligt och fräscht salladsbord med exempelvis vinbladsdolmar, hummus, tapenade, rostade rotfrukter, currykål mm. Därtill serveras en vegetarisk soppa samt en smakrik varmrätt inklusive måltidsdryck, kaffe och kaka för priset av 140 kr.

Utöver lunchbuffé serveras smörrebröd med asiatiska smaker. 

Mellan v 29-31 dukar vi fram middagsbufféer. Priset är 250 kr/person. Då finns det vanligtvis tre varmrätter att välja mellan samt kalla och varma tillbehör. På måndagar är det vegetariskt tema på buffén.

Önskas ett glas rött eller vitt till maten så kan vi erbjuda våra egenproducerade öländska viner. Självklart har vi även lättdrycker, lokal öl samt våra egna destillat att erbjuda i baren.

Restaurangen är vanligtvis öppen sommartid mellan v 26-32, och enstaka tillfällen under lågsäsongen. Även när vi har stängt för säsongen kan vi öppna upp restaurangen för större sällskap mellan 8-20 personer.

Söker ni en mindre konferenslokal för möten? Hör av er till oss så kan vi boka in er i vår charmiga bodega som ligger i anslutning till restaurangen! Vi kan ordna förtäring och boende om så önskas.

Vid bokningsförfrågningar kontakta: restaurang@wannborga.se  / +46 708 28 94 28

Varmt välkomna till Restaurang Wannborga!

info@wannborga.se
Övra Vannborga by 11
387 96 Köpingsvik
Sweden