Restaurang

Restaurang

Öppettider 2020

Stängt för sommaren. Vi öppnar åter till sista helgen i september.
Öppettider fredagen den 25/9 och lördagen den 26/9: kl 12:00-19:00
Vi gästas då av vår kollegor Miche från ÖlandsRo som tillagar kolbullar över öppen eld. Rob från Pappis chilifarm kommer att sälja sina egenproducerade öländska chilisåser “Island Jerk” här hos oss. Såserna görs av chilifrukter som odlats på familjens chiliodling i Ingelstad på Öland.
Matutbud: Du kan välja mellan sushi, tre sorters smörrebröd med asiatiska smaker, kolbullar, vegansk skördesoppa med focaccia samt hembakt fika.

Välkommen att boka bord endast genom att ringa: 0708289428! I dag hinner vi tyvärr inte svara på mail.

Vi kommer inte att erbjuda våra traditionsenliga bufféer i år!

Självklart följer vi myndigheternas riktlinjer och lägger extra fokus på hygien och säkerhet i dessa tider. Känner du dig inte kry ska du avstå från att besöka oss. Vi har glesat ut bland sittplatserna för att hålla ett säkert avstånd mellan borden. Det finns sittplatser både inomhus och utomhus.

Sommaröppen restaurang

Restaurangen är vanligtvis öppen sommartid mellan v 26-32 samt under Ölands skördefest, vilken infaller sista helgen i september.

Vi lagar vår mat från grunden med kärlek och mycket smaker. När ni önskar prova något annat än öländska kroppkakor och lufsa är ni välkomna till vår restaurang. Vi hämtar inspiration från det asiatiska köket till våra maträtter. 

Önskas ett glas rött eller vitt till maten så kan vi erbjuda våra egenproducerade öländska viner. Självklart har vi även lättdrycker, lokal öl samt våra egna destillat att erbjuda i baren. Det går tyvärr inte att köpa med sig våra viner direkt från gården och så länge gårdsförsäljning av alkohol inte är tillåten i Sverige så har vi heller ingen gårdsbutik. Våra viner och destillat går endast att inhandla på Systembolaget, antingen från de lokala Systembolagen på Öland och i Kalmar alternativt beställas till valfritt Systembolag i Sverige. Men det går alldeles utmärkt att handla med sig en flaska av vår egen saft, lokal ölandshonung, bordssåser och rostiga inredningsdetaljer designade av Christina Prütz från I&I i Böda i vår restaurang.

Söker ni en mindre konferenslokal för möten? Hör av er till oss så kan vi boka in er i vår charmiga bodega som ligger i anslutning till restaurangen! Vi kan ordna förtäring och boende om så önskas.

Vid bokningsförfrågningar kontakta: restaurang@wannborga.se  / +46 708 28 94 28
OBS! Coronapandemi toppat med tre småbarn, varav en bebis gör det lite knepigare för oss att ta emot bokningar under kvällar och helger denna säsong. Men du är välkommen att skicka oss din förfrågan så tittar vi på om det är möjligt.

Varmt välkomna till Restaurang Wannborga!

info@wannborga.se
Övra Vannborga by 11
387 96 Köpingsvik
Sweden